View Full Version : skąd światłowód?
Cześć wszystkim! gdzie warto szukać dobrej oferty na internet ( najlepiej światłowód) i telewizję kablową ? macie swoich ulubionych dostawców ?
ja jestem za tym by wspierać lokalnie działające firmy, w każdym mieście znajdą się na pewno tacy dostawcy kablówki czy internetu.
Światłowód to technologia przesyłu danych, która wykorzystuje światło do transmisji informacji na duże odległości. Powszechnie stosuje się go w telekomunikacji, ponieważ zapewnia szybki i niezawodny przesył danych. Połączenia światłowodowe mogą być dostarczane do domów i firm przez lokalnych dostawców internetu, którzy instalują kable światłowodowe pod ziemią lub napowietrznie.
ja jestem za tym by wspierać lokalnie działające firmy, w każdym mieście znajdą się na pewno tacy dostawcy kablówki czy internetu.
Fakt, oni mają zwykle bardziej konkurencyjne ceny no i jakość usług sama w sobie jest lepsza. Tak to przynajmniej wygląda w Elpos ( Białystok i okolice).
ooo dobrze wiedzieć, ja mieszkam akurat w tych rejonach także na pewno ich sprawdzę. a jak to u nich wygląda w kwestii aktywacji ? długo sie czeka ?
dertom122
14-10-2024, 11:23
Myślę, że spodoba wam się oferta dla nowych klientów (https://inea.pl/oferta/dla-ciebie/internet-telewizja/superdodatki/dla-ciebie/canal-plus) . Ogólnie sporo osób zachwalało sobie ofertę tej firmy, dodatkowo też co do pakietu to faktycznie jest on bardzo korzystny, więc może jednak to będzie dobry wybór
ooo dobrze wiedzieć, ja mieszkam akurat w tych rejonach także na pewno ich sprawdzę. a jak to u nich wygląda w kwestii aktywacji ? długo sie czeka ?
nie, czas oczekiwania nie jest długi. w zasadzie od momentu podpisania umowy do czasu włączenia usług to jest chwila moment. poza internetem warto sprawdzić też telewizję kablową :)
dzięki. tak sprawdzałam już i rzeczywiście jak się decyduje na pakiet usług to wychodzi taniej. Fajnie, że można mieć dostęp do niedrogich a dobrych jakościowo usług a przy tym wspierać lokalnie działające firmy.
też tak uważam. jak tylko mogę to staram się wybierać lokalne produkty czy usługi. a tu masz dodatkowo naprawdę dobra jakość tych usług.
to prawda, ostatnio nawet w rozmowie z sąsiadami wyszło, że znają Elpos i bardzo sobie chwalą także to mówi już samo za siebie.
malkontentis
20-02-2025, 10:26
Jeśli zależy Ci na niezawodnej sieci światłowodowej, warto zainwestować w wysokiej jakości stelaże i mufy, które zapewniają bezpieczeństwo i wygodę użytkowania. Szeroką gamę produktów znajdziesz na stronie https://cabinex.pl/16-stelaze-i-mufy. Dzięki nim możliwe jest efektywne zarządzanie światłowodami, co przekłada się na dłuższą żywotność oraz lepszą wydajność całej infrastruktury sieciowej.
vBulletin v3.5.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.