kobiety.net.pl   
Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  


Wróć   Klub > DOM > Kuchnia
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się FAQ Blogi Galerie Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
  #11  
Stary 02-07-2015, 12:34
Dersława Dersława is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jun 2015
Posty: 6
Domyślnie

Banany pod pierzynką

banany 3-4szt
bita śmietana
czekolada 1 tabliczka

Banany obieramy i kroimy w plastry, następnie układamy je w pucharku: warstwa bananów-warstwa bitej śmietany-warstwa bananów itp. aż do skończenia się bananów. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną polewamy deser. Deser wkładamy do lodówki na godzinę.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #12  
Stary 08-07-2015, 16:27
manija887 manija887 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jun 2015
Posty: 6
Domyślnie

Świetny deser na upały:
zmiksowane jagody połączone z serkiem homogenizowanym oraz galaretką o smaku owoców leśnych, wymieszać i wstawić do lodówki. Na wierzch zrobił mieszankę ze zmiksowanych truskawek i galaretki truskawkowej z mniejszą ilością wody.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #13  
Stary 09-07-2015, 12:28
oliwia oliwia is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jan 2014
Posty: 401
Domyślnie

Świetne przepisy. Ja uwielbiam tzw. "zdrowe" desery takie jak ciasteczka z otrębami. Przepis znalazłam w serwisie Mamazone http://mamazone.soup.io/ i często go wykorzystuje. Są idealne na 2 śniadanie
Odpowiedź z Cytowaniem
  #14  
Stary 09-07-2015, 12:51
Buda Buda is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2015
Posty: 4
Domyślnie

Szybkie ciasto z truskawkami
Truskawki oczyścić, umyć i osączyć. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody, odstawić do stężenia. Masło zmiksować z obu cukrami i jajkami. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować i wyłożyć do dużej przygotowanej blaszki. Na ciasto położyć truskawki oprószone mąką.
Piec ok. 40 min. w 180 stop. Ciasto wystudzić. W zagłębienia po truskawkach wlać tężejącą galaretkę. Gdy zastygnie oprószyć ciasto cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #15  
Stary 09-07-2015, 13:00
sztynek sztynek is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2015
Posty: 5
Domyślnie

Deser z płynną czekoladą


Składniki
ilość porcji: 4

125 g masła
1 tabliczka (100 g) czekolady deserowej dobrej jakości
2 jajka
2 żółtka
4 łyżki cukru
2 łyżeczki mąki

Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 20min. › Gotowanie: 15min. › Gotowe w: 35min.

Rozgrzać piekarnik do 230 stopni C.
Nad garnkiem z gotującą wodą umieścić metalową miskę. Włożyć do niej masło i czekoladę. Podgrzewać, aż czekolada się stopi.
Miksować żółtka z jajkami i cukrem, aż masa będzie jasna i gęstą. Następnie, stale miksując, stopniowo dodawać stopioną czekoladę, a później szybko wmieszać mąkę.
Wysmarować masłem 4 kokilki i oprószyć kakao.
Podzielić ciasto równomiernie pomiędzy kokilki.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 6-7 minut.
Udekorować według upodobania.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #16  
Stary 09-07-2015, 17:50
Karolinka Karolinka is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2015
Posty: 6
Domyślnie

TRIOPIKALNY KOKTAJL

Składniki:
1 duży banan
3 nektarynki ( można dać mango)
5 plastrów ananasa
½ szkl syropu z ananasa
Miksujemy i pijemy:-)
Odpowiedź z Cytowaniem
  #17  
Stary 13-07-2015, 19:16
stafik stafik is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 6
Domyślnie

Owocowy pucharek

banany 4 szt
ananas 1 puszka
pomarańcza 1-2 szt
kokos wiórki 0,5 szkl

Banany pokroić w plasterki, ananas odsączyć pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Wszystkie owoce wymieszać w salaterce, nałożyć do pucharków i posypać kokosem. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce około pół godziny.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #18  
Stary 14-07-2015, 14:07
Hiszpanka Hiszpanka is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 6
Domyślnie

Kokosanki:-)

200 g wiórków kokosowych
50 g masła
0,5 szklanki cukru
3 łyżki mleka (jeśli masa będzie za gęsta)
2 białka (+ szczypta soli aby białka się lepiej ubiły)
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy cukier i wszystko mieszamy przez chwilę aby cukier się rozpuścił. Dodajemy wiórki i dalej mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy i czekamy aż masa przestygnie. Ubijamy białko ze szczyptą soli i dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - delikatnie mieszamy. Do przestudzonej masy kokosowej delikatnie dodajemy białko i mieszamy do czasu połączenia się składników. Następnie do foremki od ciastek nakładamy masę i wszystko ładnie łyżką "szpachlujemy" wyrównujemy podłoże. Przekładamy po ciasteczku na blaszkę (wyłożoną papierem) i pieczemy przez 15 min. - 17 min w piekarniku nagrzanym do 180'C. Po wyciągnięciu z piekarnika kokosanki będą bardzo miękkie po chwili jednak staną się twardsze ale w środku nadal dęba miękkie i ciągnące

Można również kokosanki uformować na kształt kuleczek lub po prostu łyżką nakładać je na blaszkę i nadać im kształt kulki.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #19  
Stary 14-07-2015, 14:49
tekla55 tekla55 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 6
Domyślnie

muffiny z białą czekoladą

Potrzebne składniki:

masło (80 g)
cukier puder (0,5 szklanki)
Cukier wanilinowy WINIARY (30 g)
sól (1 szczypta)
mąka tortowa (1,25 szklanki)
Proszek do pieczenia WINIARY (1 łyżeczka)
biała czekolada (1 tabliczka)
jajko (1 sztuka)
maślanka (1 szklanka)
kakao (3 łyżki)

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić, przestudzić.
Sypkie składniki wymieszać.
Dodać do nich jajko, maślankę i roztopione masło.
Czekoladę drobno pokroić. 3/4 czekolady dodać do ciasta, wymieszać.
Ciastem napełnić wysmarowane foremki do muffinek, na wierzchu rozłożyć resztę czekolady.
Piec ok.25 minut. Przepis na 12 muffinek.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #20  
Stary 15-07-2015, 20:20
belka77 belka77 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 7
Domyślnie

Wiedeńskie rogaliki - Sparzone i obrane z łupin migdały przepuszczamy przez maszynkę razem z orzechami. Mąkę przesiewamy, wsypujemy migdały, orzechy, cukier, sól i miąższ z wanilii. Mieszamy. Dodajemy żółtka i ucieramy widelcem ciasto. Na jego powierzchni rozsypujemy wiórki schłodzonego masła (startego na tarce z dużymi oczkami) i siekamy nożem tak długo, aż powstanie ciasto o strukturze kaszy. Wówczas szybko zagniatamy i formujemy 2 wałki jednakowej grubości. Kładziemy je na desce i wstawiamy do lodówki na 2 godz. Ciasto kroimy na kawałki jednakowej grubości i toczymy wałeczki grubości ołówka i długości6 cm. Ruloniki, cieńsze na końcach, wyginamy w podkówki i układamy na blasze niezbyt blisko siebie. Pieczemy 12–15 min w temp. 180°C. Zrumienione wyjmujemy i jeszcze ciepłe oprószamy cukrem pudrem wymieszanym z miąższem wanilii.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady pisania postów
Nie Możesz: tworzenie nowych wątków
Nie Możesz: odpowiadanie na posty
Nie Możesz: wysłanie załączników
Nie Możesz: edytowanie swoich postów

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:23.


Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.