kobiety.net.pl   
Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  


Wróć   Klub > DOM > Kuchnia
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się FAQ Blogi Galerie Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
  #1  
Stary 22-09-2017, 09:13
Michałowa Michałowa is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2017
Posty: 5
Domyślnie Prowadzenie małej gastronomii

Witajcie, Czy prowadząc małą gastronomię zastanawialiście się nad nowoczesnymi płatnościami ? Program do sprzedaży jaki oferuje firma INSOFT myślę, że będzie dobrym pomysłem, takim trochę nowoczesnym. Klient zamawiając przy stoliku ma możliwość opłacić zamówienie
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2  
Stary 23-09-2017, 17:45
Dafne34 Dafne34 is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Feb 2016
Posty: 613
Domyślnie

Mnie taki pomysł bardzo się podoba. Nawet myślałam kiedyś o prowadzeniu małego fast foodu. Wyposażenie można kupić, decydując się ofertę https://sklep.technica.pl/kuchenki-m...lowe/0,samsung w fajnych cenach, a dodatkowo jeżeli będziemy serwować smaczne posiłki, bez wątpienia mamy spore szansę na odniesienie sukcesu.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #3  
Stary 02-10-2017, 11:26
szalona szalona is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2015
Posty: 851
Domyślnie

Nawet przy takiej działalności jak gastronomia, może się okazać niezbedny komputer. Dlatego warto zapamiętać tę ofertę http://leasinglaptopa.pl/ProductDetails?filters=70281D71DA2DAC278884C14ADCC 181CA0AB9854F Leasing komputera pozwoli ci na spokojne spłacanie rat. Na końcu dokonuje się wykupu. Nie musisz od razu wykładać całej gotówki.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #4  
Stary 04-01-2018, 15:37
furon Mężczyzna furon is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Nov 2017
Posty: 29
Domyślnie

W gastronomii niezbędny jest profesjonalny sprzęt taki jak zmywarki i wyparzarki winterhalter, nadają się do każdego rodzaju naczyń nawet tych niestandardowych więc są niezastąpione tam gdzie jest zbiorowe żywienie.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #5  
Stary 17-01-2018, 13:19
annamar annamar is online now
Senior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2016
Posty: 990
Domyślnie

No na pewno jest to ciężkie, ale ja bym się nigdy na taki biznes nie brała ryzykowany jest trochę, może dlatego, że nie lubię gotować. Nie widzę sensu, ponieważ do pracy mamy fajny catering z Margaret z Wrocławia i hurtowo w pracy zamawiamy.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #6  
Stary 23-01-2018, 11:06
ada_90 ada_90 is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Oct 2017
Posty: 367
Domyślnie

W takiej działalności dobrze co jakiś czas przeprowadzać takie kontrole https://www.seka.pl/oferta/audyt-bezpieczenstwa/ Ta firma pomoże sprawdzić, czy warunki w miejscu pracy są odpowiedni i czy działamy zgodnie z przepisami BHP. Jest to ważne i można uniknąć kar, jeśli w porę się wyłapie jakieś nieścisłości w firmie.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #7  
Stary 23-01-2018, 13:29
wandzzi wandzzi is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jan 2018
Posty: 3
Domyślnie

Takie programy dużo ułatwiają.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #8  
Stary 26-01-2018, 11:46
Patena Patena is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Nov 2017
Posty: 135
Domyślnie

Oczywiście programy są bardzo ważne ale to tylko dodatek do prowadzenia gastronomii. Najważniejsze jest profesjonalne wyposażenie zaplecza kuchennego. Sprzęty najlepiej kupować w specjalistycznych sklepach gastronomicznych takich jak np Multigastro. Obecnie mają nardzo dużo urządzeń na promocji - np warniki https://multigastro.pl/warniki , służące do podgrzewania kawy i herbaty a nawet wina i grzańca można kupić już za około 200 zł.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #9  
Stary 16-02-2018, 19:59
Judyta3 Judyta3 is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Sep 2016
Posty: 387
Domyślnie

W kwestii wyposażenia takiego lokalu odsyłam Was tutaj https://comitor.pl/ Jest tam cały sprzęt potrzebny do otwarcia tego biznesu. Mają wporzadku ceny no i dobre produkty, a to najważniejsze.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #10  
Stary 14-03-2018, 12:08
Matyylda Matyylda is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2016
Posty: 229
Domyślnie

Prowadzenie gastronomii jest spoko o ile się na tym znacie. W gastronomii bardzo ważne są środki czystości i akcesoria do sprzątania. W utrzymaniu czystości doskonale pomagają chłonne ręczniki kuchenne. Można takie zamówić bezpośrednio od producenta firmy http://www.gzp.com.pl/producent-marek-wlasnych.html . Ręczniki mogą być w 2 opcjach - 2 lub 3 warstwowe. Ręczniki te są chłonne i bardzo odporne na rozdarcie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady pisania postów
Nie Możesz: tworzenie nowych wątków
Nie Możesz: odpowiadanie na posty
Nie Możesz: wysłanie załączników
Nie Możesz: edytowanie swoich postów

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 14:28.


Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.