Tort pomarańczowy - składniki:
    5-6 jajek
    200 g cukru pudru
    280 g mielonych migdałów
    sok i skórka starta z 2 pomarańczy
    8 łyżek bułki tartej
    masło i mąka do smarowania tortownicy
    kandyzowane pomarańcze i smażona skórka pomarańczowa (do dekoracji)
    Lukier:
    200 g cukru pudru
    łyżka gorącej wody
    3 łyżki soku z pomarańczy
Tort pomarańczowy - sposób przygotowania: Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo mielone migdały, skórkę pomarańczową, tartą bułkę, a na koniec wlewamy sok pomarańczowy. Z białek ubijamy sztywną pianę, delikatnie łączymy ją z masą migdałową. Masę przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Pieczemy godzinę w 180°C. Robimy lukier. Do cukru wlewamy łyżkę gorącej wody i 3 łyżki soku pomarańczowego. Ucieramy, aż powstanie gładka biała masa. Polewamy wystudzony tort i zanim lukier wyschnie, dekorujemy go kandyzowanymi plasterkami pomarańczy i smażoną skórką pomarańczową lub plastrami świeżych pomarańczy bez skórki, zanurzonymi na chwilę w lukrze.
____________________
Myślę, że znalazłeś 
https://okuciaarmatura.wordpress.com/ sprawdź promocja tylko do ?..