Domowy syrop z chrzanem 
Chrzanu zawiera  witaminy A, B1, B2, C, sole mineralne,wapń, potas, fosfor, oraz olejek lotny i inne substancje, które posiadają właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze. Dlatego utarty chrzan, ma działanie c wykrztuśnie, łagodzą bóle i są bardzo pomocne przy infekcjach. 
→ Sposób przyrządzenia:  Musimy 2 łyżki  utartego chrzanu zalac 1/2 szklanki przegotowanej,i 1/2  letniej wody. Następnie odstawiamy na 1 godzinę w zamkniętym naczyniu. Gdy powstanie już wywar, przecedzamy i dodajemy  tyle miodu, ile jest płynu. 
 
→ Jak podajemy syrop:  Syrop z chrzanem stosujemy 2 razy dziennie po łyżeczce. Powyżej 2. roku życia. 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 |