Wątek: Gastronomia
Wyświetl Pojedyńczy Post
  #86  
Stary 23-10-2023, 07:43
Karola12 Karola12 is offline
Member
 
Zarejestrowany: Dec 2019
Posty: 56
Domyślnie Wędzonki pakowane próżniowo

W gastronomii często wykorzystujemy produkty pakowane próżniowo, dlatego chciałabym poruszyć temat wędzonek pakowanych próżniowo. Wszyscy wiemy, że to doskonały sposób na zachowanie świeżości i smaku produktów przez dłuższy czas. Naturalnie wędzone mięso zapakowane próżniowo zyskuje na trwałości, bez utraty swojej wartości odżywczej i smakowej.
Dlaczego więc nie rozmawiamy więcej o tej metodzie konserwacji? Czy macie doświadczenia z wędzonkami pakowanymi próżniowo? Czy zauważyliście różnicę w smaku między wędlinami pakowanymi na różne sposoby? Jakie są wasze ulubione wędzonki do pakowania próżniowego?

Ostatnio edytowane przez Karola12 : 23-10-2023 o 07:56.
Odpowiedź z Cytowaniem