Łazanki z kapustą
Łazanki z kapustą B. Biały
Dodane przez: MojeGotowanie.pl
Czas przygotowania: 50 minut
Kaloryczność: 290 kcal
Ilość porcji: 6
Składniki
40 dag makaronu łazanki
70 dag białej kapusty
2-3 suszone grzyby
cebula
olej
sól, pieprz
Etapy przygotowania
Grzyby namoczyć w letniej wodzie, ugotować, posiekać (wodę z gotowania zachować).
Kapustę obrać z zewnętrznych liści, wykroić głąb, poszatkować. Cebulę obrać, posiekać. łOlej rozgrzać w rondlu, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać kapustę, chwilę smażyć.
Dorzucić grzyby wraz z wodą z gotowania, przyprawić do smaku solą i obficie pieprzem, gotować ok. 20 minut.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Łazanki dodać do kapusty, wymieszać.
Przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem.
|