Makaronowa sałatka z pieczoną cukinią w mniej jak 30 minut : PP
Potrzebne składniki:
Składniki:
Makaron
Cukinia
Papryka
Mozzarella
Cebula
Czerwona fasola w puszce
Ogórek zielony
Zielona pietruszka
Sól, pieprz
Zioła prowansalskie
Majonez
Rukola
Sposób przygotowania:
KROK 1:
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu lub użyj resztek z obiadu. Cukinię pokrój na grube plasterki, posyp ziołami, ułóż na blasze i wstaw do piekarnika na kilka minut, aż zmięknie.
KROK 2:
Fasolę odcedź na sitku. Paprykę, ogórki i mozzarellę pokrój w grubą kostkę, cebulę drobno posiekaj. Cukinię po wystygnięciu pokrój na kawałki.
KROK 3:
Wszystkie składniki wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj majonzez i wszystko razem wymieszaj. Podawaj na liściach rukoli.
|