Wyświetl Pojedyńczy Post
  #15  
Stary 03-04-2015, 00:22
annetka annetka is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Feb 2015
Posty: 8
Domyślnie

Zupa krem z ziemniaków ze szczypiorkiem

Powrót
Składniki:

(dla 4 osób):

Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku
˝ łyżeczki Pieprzu białego mnielonego Prymat
4 pokrojone w kostkę plasterki boczku
2 posiekane pory (tylko jasna część)
1 kg obranych, pokrojonych w kostkę ziemniaków
1 litr Rosołu z kury Kucharek
1 szklanka śmietany 36%
2 łyżki kremowego, śmietankowego serka topionego
1 pęczek szczypiorku


Sposób przygotowania:

Na patelni podsmażyć boczek, aż stanie się chrupiący i przełożyć na talerzyk wyłożony papierowym ręcznikiem. W garnku podsmażyć pokrojone pory, aż będą szkliste i miękkie, dodać ziemniaki i rosół. Całość gotować przez ok. 30 minut, do momentu, aż ziemniaki będą miękkie. Zdjąć z ognia, zmiksować na gładki krem, a następnie dodać śmietanę i serek topiony. Doprawić do smaku Przyprawą do ziemniaków i frytek oraz Pieprzem białym mielonym Prymat, dokładnie wymieszać. Podawać z chrupiącym boczkiem i posiekanym szczypiorkiem.
Odpowiedź z Cytowaniem