Wyświetl Pojedyńczy Post
  #18  
Stary 05-04-2015, 17:41
georgina georgina is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Mar 2015
Posty: 8
Domyślnie

Pasztet z jajek i pieczarek

Składniki

13 jajek
250 g pieczarek
2-3 cebule
250 g sera zółtego
1 szklanka bułki tartej
1/2 szklanka gęstej śmietany
natka piertuszki
sól
pieprz

pasztet nie musi być zajęczy
Etapy przygotowania

Przepis znalazłam na stronie Olgi Smile...coś innego a jakie dobre...mmm

10 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
Ser żółty i jajka zetrzeć na tarce (duże oczka).
Pieczarki oraz cebulę oczyścić. Zetrzeć również na tarce (duże oczka) i usmażyć na łyżce oleju.
W wysokim (dużym) naczyniu mieszam, jajka na twardo, ser żółty, pieczarki z cebulką, posiekaną natkę, śmietanę, bułkę tartą, jajka surowe (3 sztuki); doprawiam do smaku.
Powstałą masę przekładam do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu, kroimy w plastry i podajemy z sosem tatarskim, chrzanem
Odpowiedź z Cytowaniem