Pasztet z jajek i pieczarek
Składniki
    13 jajek
    250 g pieczarek
    2-3 cebule
    250 g sera zółtego
    1 szklanka bułki tartej
    1/2 szklanka gęstej śmietany
    natka piertuszki
    sól
    pieprz
pasztet nie musi być zajęczy 

Etapy przygotowania
Przepis znalazłam na stronie Olgi Smile...coś innego a jakie dobre...mmm 
10 jajek ugotować na twardo, ostudzić, obrać.
Ser żółty i jajka zetrzeć na tarce (duże oczka).
Pieczarki oraz cebulę oczyścić. Zetrzeć również na tarce (duże oczka) i usmażyć na łyżce oleju.
W wysokim (dużym) naczyniu mieszam, jajka na twardo, ser żółty, pieczarki z cebulką, posiekaną natkę, śmietanę, bułkę tartą, jajka surowe (3 sztuki); doprawiam do smaku.
Powstałą masę przekładam do foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu, kroimy w plastry i podajemy z sosem tatarskim, chrzanem