przystawki
	
			 
			 
			
		
		
		
		Chińska kapusta pak choi, czytaj „pak czoj” należy do najzdrowszych kapust. Jest bogata w żelazo, magnez, potas i witaminy z grupy B i C, A do tego jest wyjątkowo smaczna. Zawinięta w szynkę dojrzewającą i okraszona smalcem z wędzoną śliwką lub skwarkami będzie genialną zimową przekąską. 
 
Zagotować 1,5 litra wody z solą i cukrem. Kapustę oczyścić ze zwiędłych liści, odciąć piętki i umyć liście. Włożyć liście na 2 minuty do wrzątku, odcedzić, ostudzić. Zawinąć liście w pakieciki owinąć ciasno szynką. Rozgrzać smalec na patelni, obsmażyć pakieciki ze wszystkich stron, przełożyć na talerz, polać smalcem na którym się smażyły. Podawać na gorąco. 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 |