Wyświetl Pojedyńczy Post
  #53  
Stary 19-02-2015, 10:17
loviczka loviczka is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Feb 2015
Posty: 11
Domyślnie

ananas świeży lub z puszki
brązowy cukier
ostra mielona papryka


Danie to o bardzo ciekawym smaku. Pomysł pochodzi od mojej przyjaciółki, która miała okazję być w Meksyku kilka lat. Niezwykłość tego dania polega na połączeniu słodkiego smaku ananasa z piekącą papryką.

Krążki ananasów - jeśli z puszki - dokładnie odsączam, tak by były prawie suche, posypuję obficie [ale bez przesady] ostrą papryką i obtaczam w cukrze. Kładę na bardzo silnie rozgrzany grill i grilluję [odwracam tylko raz] przez dwie, trzy minuty z każdej strony, aż ten cukier, który nie zdążył jeszcze spaść, zamieni się w karmel.
Odpowiedź z Cytowaniem