Sałatka z ogórków
Składniki
4 kg ogórków
1 kg cebuli
1 kg marchwi
1 kg papryki
3 łyżki soli
główka czosnku
4 szklanki wody
2 szklanki octu
2 szklanki cukru
4 łyżki oleju
pieprz
Sałatka z ogórków jest doskonały dodatkiem do obiadu.
Etapy przygotowania
Sałatka z ogórków :
Ogórki kroimy w plasterki, zasypujemy solą na 2 godziny. Cebulę i marchew kroimy w talarki, czosnek siekamy. Paprykę kroimy w paski. Ogórki osączamy i dodajemy do nich resztę warzyw, mieszamy. Z octu, cukru gotujemy zalewę, po przestudzeniu dolewamy olej. Sałatkę przekładamy do słoików, zalewamy zalewą. Pasteryzujemy ok. 20 min.
Sałatka z ogórków to idealna sałatka w chłodne dni. Sałatka z ogórków zrobiona według mojego przepisu zadowoli każde podniebienie
Smacznego!