sałatka z serem i szynką  
 
 
Składniki 
20 dag makaronu kokardki 
20 dag sera żółtego  
20 dag szynki konserwowej 
1 duża papryka 
1 świeży ogórek 
1 cebula czerwona 
puszka kukurydzy 
sól, pieprz 
2 łyżki majonezu 
Sposób przygotowania 
1.  - krok 1 
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie posklejał. 
2.  - krok 2 
Ser żółty kroimy w mniejszą kostkę. 
3.  - krok 3 
Szynkę kroimy w paski. 
4.  - krok 4 
Paprykę myjemy wydrążamy gniazda nasienne. Paprykę i cebulę czerwoną kroimy w kostkę. 
5.  - krok 5 
Ogórka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy wzdłuż i kroimy w półksiężyce. 
6.  - krok 6 
Wszystkie warzywa przekładamy do miseczki, dodajemy osączoną kukurydze z puszki. Doprawiamy solą , pieprzem i mieszamy z majonezem. Przekładamy do szklanej salaterki i dekorujemy plasterkami ogórka. 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 |