Sałatka z burakami, szpinakiem i orzechami włoskimi
Składniki
ilość porcji: 4
30 g roszponki
30 g młodych liści szpinaku
1 burak, pokrojony w kostkę i ugotowany
75 g orzechów włoskich
1 łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki
1 łyżeczka oleju z orzechów włoskich
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min. › Gotowe w: 5min.
Wszystkie składniki włożyć do dużej miski, polać olejem orzechowym i pietruszką i dobrze wymieszać.
Przed podaniem schłodzić.
Buraki
Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o burakach - jak je wybierać, obierać i przygotowywać - koniecznie przeczytaj nasz artykuł: "Jak przyrządzić buraki?".
|