Wątek: Sushi
Wyświetl Pojedyńczy Post
  #1  
Stary 29-10-2024, 09:51
misiekxo misiekxo is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Oct 2020
Posty: 122
Domyślnie Sushi

Hej! Mam szybkie pytanie odnośnie sushi. Czy ktoś wie, jak przygotować hosomaki ogórek w domu? To mój ulubiony rodzaj sushi, bo jest lekki i nie zawiera surowej ryby, ale nie wiem, czy dobrze mi wychodzi. Jakie macie sposoby na idealnie ugotowany ryż do sushi i jak zawijać rolki, żeby się nie rozpadły? Może są jakieś specjalne triki, żeby ogórek był soczysty, ale nie wodnisty? No i jeszcze – czy lepiej użyć gotowego octu do ryżu czy zrobić własną mieszankę? Dajcie znać, bo chciałabym zrobić własne sushi na najbliższe spotkanie ze znajomymi!
Odpowiedź z Cytowaniem