Szparagi zapiekane z szynką 
RODA:	MODA:	ŻYCIE GWIAZD:	ZDROWIE:	DIETA:	FITNESS:	PRZEPISY  :	PORADY WIESZ JAK:	FORUM MEDYCZNE:	PLACÓWKI:	WE DWOJE:	VIDEO	POLECAMY 
PRZEKĄSKIPRZETWORYSAŁATKIZUPYDANIA GŁÓWNEDESERYNAPOJEKUCHNIE ŚWIATAGWIAZDY GOTUJĄSŁOWNIK KULINARNYPORADYKSIĄŻKI KUCHARSKIEPRZEPISY GOTUJMY.PL 
POLKI.PLPRZEPISYPRZEKĄSKI ARTYKUŁ 
  Pin It 
Szparagi zapiekane z szynką 
SZYNKA PRZEKĄSKI SZPARAGI NOWALIJKI DANIA ZE SZPARAGÓW Idealne na ciepłą przekąskę lub lekki obiad! 
Szparagi zapiekane z szynką  
Szparagi zapiekane z szynką 
fot. STOCKFOOD/FREE 
Przygotowanie 25 min * pieczenie ok. 15 min * 1 porcja – ok. 130 kcal 
Składniki na 6 porcji szparagów zapiekanych: 
po dużym pęczku szparagów białych i zielonych 
10 dag szynki 
1 łyżka masła 
10 dag żółtego sera 
sól 
cukier 
Przepis na szparagi zapiekane z szynką: 
Szparagi umyj, odetnij obeschnięte końcówki. Białe dodatkowo obierz poniżej główki. 
Jedne i drugie połącz ponownie w pęczki, obwiąż bawełnianą nitką. 
Włóż do wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Ugotuj na półmiękko, dokładnie osącz. 
Szparagi rozłóż płasko na żaroodpornym półmisku. 
Szynkę drobno pokrój, przesmaż na maśle. Żółty ser zetrzyj na tarce. 
Szparagi posyp szynką, a potem serem. Zapiekaj ok. 15 min w temp. 200 st. C. 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
			
			
			
			
				 
			
			
			
			
		 
		
	
	
	 |