Wyświetl Pojedyńczy Post
  #12  
Stary 09-10-2022, 22:51
Paulisss Paulisss is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jan 2015
Posty: 7 337
Domyślnie

Nie wiem czy się orientujecie ale szacuje się, że alergie pokarmowe dotykają ponad 2% populacji osób dorosłych i ok. 4-8% dzieci. Spożycie alergennej żywności przez osobę uczuloną może wywołać reakcję skóry, układu pokarmowego, oddechowego, krążeniowego a nawet ciężki wstrząs anafilaktyczny. Dlatego niezwykle istotne są badania żywności pod kątem alergenów. Moja córka choruje na celiakię więc ja bardzo zwracam na to uwagę i wiem, że na przykład ta firma https://hamilton.com.pl/oferta/badan...w-zwierzecych/ ma szybkie, czułe i niezawodne metody wykrywania ilościowego oznaczania alergenów w żywności
Odpowiedź z Cytowaniem