Wyświetl Pojedyńczy Post
  #48  
Stary 11-08-2015, 12:11
ljaremski1977 Mężczyzna ljaremski1977 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Aug 2015
Posty: 5
Domyślnie

Składniki dania: Kasza jaglana na śniadanie

• 500 ml mleka roślinnego (najlabrdziej pasuje kokosowe, migdałowe i sojowe)
• ½ szklanki dobrej jakości kaszy jaglanej
• 2 łyżki cukru, miodu lub syropu z agawy (ja lubię klonowy)
• 2-4 śliwki
• 20 orzechów laskowych lub innych orzechów, mogą być migdały
• szczypta cynamonu
Przygotowanie dania: Kasza jaglana na śniadanie

1. Mleko zagotowuję, dodaję wypłukaną na sicie i przelaną wrzątkiem kaszę jaglaną. Od zagotowania zmniejszam gaz i gotuję zazwyczaj około 10-15 minut. Pod sam koniec dodaję cukier. Mieszam i zostawiam pod przykryciem na 10-15 minut.
2. Śliwki kroję, orzechy siekam.
3. Kaszę jaglaną nakładam w miski, w razie potrzeby dolewam jeszcze mleka, polewam miodem lub syropem, układam śliwki, posypuję orzechami i cynamonem.
4. Natychmiast podaję, na ciepło jest najlepsza!
Odpowiedź z Cytowaniem