Wątek: zupy
Wyświetl Pojedyńczy Post
  #78  
Stary 15-05-2015, 09:24
OnaArmaniego OnaArmaniego is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 6
Domyślnie Zupa meksykańska

Zupa meksykańska - składniki:

0.5 kg mięsa mielonego
2-3 duże cebule
4-6 ząbków czosnku
1 papryka+czerwona">papryka czerwona (można dodać również zieloną)
1 puszka kukurydzy
1-2 puszki fasoli białej
1-2 puszki fasoli czerwonej
1-2 puszki pomidorów bez skórek lub przecier pomidorowy
przyprawy: sól; pieprz; papryka chili [może być w całości]; papryka słodka; bazylia
oregano

Zupa meksykańska - sposób przygotowania: Zawartość puszek wraz z tzw. wodą wlać do dość niedużego garnka. Następnie dolać do garnka wodę tak aby całość była rzadka. Przyprawić łyżeczką soli oraz pieprzu i gotować na wolnym ogniu. W międzyczasie podsmażyć mięso mielone doprawione solą, pieprzem, papryką chili, papryką słodką, bazylią i oregano. Po chwili dodać pokrojoną w kostkę cebule a po kilku minutach pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podsmażać do momentu gdy cebula wraz z papryką będą miękkie. Następnie całość dodać do garnka i wcisnąć jednocześnie 4-6 ząbków czosnku. Doprawić solą, pieprzem,chili, papryką słodką, bazylia. Dolać wody tak aby całość była rzadką zupką i zagotować. Po zagotowaniu podać w miseczkach wraz z zupą.
Odpowiedź z Cytowaniem