Wątek: zupy
Wyświetl Pojedyńczy Post
  #128  
Stary 08-08-2015, 13:44
szczesna szczesna is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2015
Posty: 5
Domyślnie

Zupa z fasolki szparagowej po rumuńsku
Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm. Marchew, seler i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, włożyć do wywaru razem z fasolką i opłukanym, rozdrobnionym kalafiorem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, połączyć z zupą i pomidorami, chwile pogotować, doprawić do smaku.
Odpowiedź z Cytowaniem