kobiety.net.pl   
Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  


Wróć   Klub > KARIERA > Praca
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się FAQ Blogi Galerie Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
  #1  
Stary 25-03-2015, 14:54
elka77 elka77 is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2014
Posty: 415
Domyślnie Własny biznes w gastronomii

Kobietki chciałam zapytać czy któraś z Was ma styczność z biznesem w branży gastronomicznej? Jestem coraz bardziej przekonana do otwarcia własnego biznesu (na początek niewielka restauracja orientalna). Budżet na start mamy już ustalony, ale czy są miejsca, w których warto wyposażyć lokal, gdzie się udać po sprzęt i czy warto od razu zatrudniać ludzi na umowę o pracę (po 3 miesięcznym okresie próbnym)?
Odpowiedź z Cytowaniem
  #2  
Stary 29-03-2015, 17:53
gatsby gatsby is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jan 2014
Posty: 681
Domyślnie

Och...chciałam otworzyć kiedyś swój food truck z kanapkami.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #3  
Stary 01-04-2015, 08:48
Madlen89 Madlen89 is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jan 2015
Posty: 589
Domyślnie

Trzeba pamiętać że dobrą firmę tworzą przede wszystkim pracownicy. Wiadomo że w branży gastronomicznej rotacja jest na prawdę dużo. Ale jak zatrzymać u nas dobrą osobę ? Warto pomyśleć nad http://www.edenred.pl/pl/bony-podarunkowe który wydaje się dobrym dodatkiem motywacyjnym i może zatrzymać w naszym biznesie pracownika który się sprawdza.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #4  
Stary 05-04-2015, 20:33
paulinqa1990 paulinqa1990 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Mar 2015
Posty: 24
Domyślnie

na początek nie zatrudniaj na umowę o pracę, musisz zobaczyć jak biznes pójdzie. Daj sobie pół roku Dla motywacji polecam Ci http://praca.gratka.pl/wynagrodzenia/, miejsce gdzie zobaczysz ile polacy są w stanie zarobić
Odpowiedź z Cytowaniem
  #5  
Stary 19-04-2015, 11:59
Emily Emily is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Nov 2014
Posty: 462
Domyślnie

Cytat:
Napisał elka77
Kobietki chciałam zapytać czy któraś z Was ma styczność z biznesem w branży gastronomicznej? Jestem coraz bardziej przekonana do otwarcia własnego biznesu (na początek niewielka restauracja orientalna). Budżet na start mamy już ustalony, ale czy są miejsca, w których warto wyposażyć lokal, gdzie się udać po sprzęt i czy warto od razu zatrudniać ludzi na umowę o pracę (po 3 miesięcznym okresie próbnym)?

Wstrzymaj się z umową o pracę i przekonasz się czy uda się zarobić tyle ile zakładasz. Sprzęt kup nowy w sklepach specjalistycznych. Od siebie mogę polecić sklep http://multigastro.pl/category/zmywa...arki-kapturowe tu akurat ze zmywarkami i pewnie się przydadzą.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #6  
Stary 19-04-2015, 14:59
pikok pikok is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Mar 2015
Posty: 12
Domyślnie

Ważne, żeby gastronomia była Twoim hobby a nie tylko sposobem na pieniądze.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #7  
Stary 26-05-2015, 12:05
Paulisss Paulisss is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Jan 2015
Posty: 230
Domyślnie

Założyłaś już ten biznes? Z jakim przedsiębiorstwem współpracujesz, który skupuje od Ciebie zużyty olej? Moja znajoma otwiera mały lokal i potrzebuje takiej firmy. Kojarzysz www.bio-ekon.pl/o-nas ? Czy korzystasz z innej firmy? Nawet nie wiedziałyśmy, że tego typu firm jest tak dużo i teraz nie wiemy z jaką nawiązać współpracę.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #8  
Stary 26-05-2015, 13:27
Kobietka Kobietka is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 6
Domyślnie

Korzystałam i w sumie nie było aż tak bardzo źle..Dobra oferta dla każdego, nie jest ona skierowana tylko do jednej grupy ludzi. W Polsce już jest coraz mniej takich profesjonalnych firm gdzie właśnie są tego typu rzeczy..Chętnie sobie przejrzę całą tą stronę, thank you
Odpowiedź z Cytowaniem
  #9  
Stary 29-05-2015, 13:04
Martakar Martakar is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 3
Domyślnie

Moim zdaniem, skoro nie miałaś doświadczenia, powinnaś pójść przede wszystkim najpierw na jakiś kurs, jak prowadzić swój biznes i mieć dobrego managera. Jeżeli chcesz mieć oddany zespół postaw na porządne umowy i pensję.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #10  
Stary 22-07-2015, 11:24
eliza104 eliza104 is offline
Senior Member
 
Zarejestrowany: Mar 2014
Posty: 812
Domyślnie

Według mnie osoby bez doświadczenia nie powinny zabierać się za biznes gastronomiczny. Brak podstawowej wiedzy może tu być dużym problemem. Mogę za to polecić wszystkim właścicielom restauracji pojemniki 60 l od Erg System. Sądzę, że na pewno przydadzą się podczas codziennej pracy.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady pisania postów
Nie Możesz: tworzenie nowych wątków
Nie Możesz: odpowiadanie na posty
Nie Możesz: wysłanie załączników
Nie Możesz: edytowanie swoich postów

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 21:26.


Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.