kobiety.net.pl   
Strona g³ówna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Zwi±zki   ¯ycie   Klub  

Wróæ   Klub > ¯YCIE > Ogólny
Nazwa u¿ytkownika
Has³o
Zarejestruj siê FAQ Blogi Galerie U¿ytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz

Narzêdzia w±tku Przeszukaj ten w±tek Wygl±d
Stary 30-06-2025, 23:01
misiekxo misiekxo is offline
Senior Member

Domy¶lnie Jaki rêcznik do osuszania lakieru wybraæ, ¿eby nie zostawia³ smug i mikrorys?

Cze¶æ wszystkim,

Od niedawna zacz±³em bardziej przyk³adaæ siê do pielêgnacji auta, zw³aszcza po umyciu. Do tej pory u¿ywa³em zwyk³ych ¶ciereczek z mikrofibry do osuszania lakieru, ale zauwa¿y³em, ¿e czêsto zostaj± smugi, a w niektórych miejscach (szczególnie na masce) pojawi³y siê drobne mikrorysy. Auto mam nowe, czarne, wiêc ka¿dy defekt jest widoczny jak na d³oni. Postanowi³em wiêc rozejrzeæ siê za czym¶ profesjonalnym i trafi³em na temat: rêcznik do osuszania lakieru.

Problem w tym, ¿e wybór jest ogromny. S± rêczniki z mikrofibry, typu waffle, twisted loop, double side – i szczerze mówi±c, nie wiem ju¿, co bêdzie najlepsze. Zale¿y mi przede wszystkim na tym, ¿eby:

nie zostawia³ smug ani zacieków,

nie rysowa³ lakieru,

dobrze ch³on±³ wodê,

wystarczy³ na d³u¿ej ni¿ jeden sezon.

Czy mo¿ecie poleciæ konkretne modele lub marki rêczników, które naprawdê siê sprawdzaj±? Czy rêcznik do osuszania lakieru musi byæ gruby i ciê¿ki, czy s± te¿ cieñsze, które lepiej „wci±gaj±” wodê? A mo¿e warto mieæ dwa – jeden do wstêpnego zebrania wody, drugi do docierania?

Interesuje mnie równie¿, jak je praæ i pielêgnowaæ – czy wrzucacie je do pralki, u¿ywacie specjalnych detergentów? Czy po kilku praniach nie trac± swoich w³a¶ciwo¶ci?

Z góry dziêki za wszystkie porady – auto to moja wizytówka, wiêc chcê unikn±æ b³êdów i inwestowaæ w rzeczy, które naprawdê maj± sens!
Odpowied¼ z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzêdzia w±tku Przeszukaj ten w±tek
Przeszukaj ten w±tek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygl±d

Zasady pisania postów
Nie Mo¿esz: tworzenie nowych w±tków
Nie Mo¿esz: odpowiadanie na posty
Nie Mo¿esz: wys³anie za³±czników
Nie Mo¿esz: edytowanie swoich postów

vB code jest W³.
U¶mieszkiW³.
kod [IMG] jest W³.
kod HTML jest Wy³.
Skocz do forum

Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 02:14.