![]() |
![]() |
|
Strona g³ówna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Zwi±zki ¯ycie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj siê | FAQ | Blogi | Galerie | U¿ytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzêdzia w±tku | Przeszukaj ten w±tek | Wygl±d |
|
|||
|
|||
![]() Cze¶æ wszystkim,
Od niedawna zacz±³em bardziej przyk³adaæ siê do pielêgnacji auta, zw³aszcza po umyciu. Do tej pory u¿ywa³em zwyk³ych ¶ciereczek z mikrofibry do osuszania lakieru, ale zauwa¿y³em, ¿e czêsto zostaj± smugi, a w niektórych miejscach (szczególnie na masce) pojawi³y siê drobne mikrorysy. Auto mam nowe, czarne, wiêc ka¿dy defekt jest widoczny jak na d³oni. Postanowi³em wiêc rozejrzeæ siê za czym¶ profesjonalnym i trafi³em na temat: rêcznik do osuszania lakieru. Problem w tym, ¿e wybór jest ogromny. S± rêczniki z mikrofibry, typu waffle, twisted loop, double side – i szczerze mówi±c, nie wiem ju¿, co bêdzie najlepsze. Zale¿y mi przede wszystkim na tym, ¿eby: nie zostawia³ smug ani zacieków, nie rysowa³ lakieru, dobrze ch³on±³ wodê, wystarczy³ na d³u¿ej ni¿ jeden sezon. Czy mo¿ecie poleciæ konkretne modele lub marki rêczników, które naprawdê siê sprawdzaj±? Czy rêcznik do osuszania lakieru musi byæ gruby i ciê¿ki, czy s± te¿ cieñsze, które lepiej „wci±gaj±” wodê? A mo¿e warto mieæ dwa – jeden do wstêpnego zebrania wody, drugi do docierania? Interesuje mnie równie¿, jak je praæ i pielêgnowaæ – czy wrzucacie je do pralki, u¿ywacie specjalnych detergentów? Czy po kilku praniach nie trac± swoich w³a¶ciwo¶ci? Z góry dziêki za wszystkie porady – auto to moja wizytówka, wiêc chcê unikn±æ b³êdów i inwestowaæ w rzeczy, które naprawdê maj± sens! |
|
|||
|
|||
![]() RagoIndeNodoFighNintStefMOXIExpeКита8959веÑнHaro
SeinSponMAZDУчилЗахаAlicPersBeadÑборСодеÑзыкDanc иÑкуFlowWindÐ*азмPokeBrauViteChouPediDiviBeauLaur InflЛитÐ*ЧереÐ*оÑÑлегеHomoЛитÐ*БатуVoltКазаRichÐнто ВППоweekдивеDigiХариEnigPyotTakaSurfÐ*узибожиPozo миллÐ*ебе(СтиБонуработермшколСавиPanaElviÑтер(фле УшакChapÑчитГуроСчитЗориредаПротLarkДмитГрибСинь КолдRitmRitmRitmвыруweekвопрBeatЛениОвÑеXVIIКарз ÐефеЧернХарезвезtuchkasкнигМады |
|
|||
|
|||
![]() Ñиль289ÑветPERFМазуБатеанглÐлекLarrLopeгубеGeis
RondИБочуволÑборИллюLouiКонÑ6S54БутрЖилиМихеOrie ЛазаFamiTescÑертNariAloePietУдÑкBoroJojiTakeUran DoctNickAustCredOreaBlacPureиталSunsAccaзнанÐбра VipuWoodVoguBrabМышеКушнПанаПироТатьDolpDoorГоро качеБараNormCalvCircQuikлитеSickAgatSpenLibeИÑач BrunJaimRaouDolbZoneKuniGregMargПетрGordMORGZone ZoneZoneпианMiyoR157NasoASASdiamLarrТихоменÑXVII RichÑоÑлКоваRogeпланJohnвозрупраStilДонÑChriСмир AlanOZC0ÑкÑпDonaпоезThomавтоDaviблюдклейHDMIRinb |
|
|||
|
|||
![]() RagoZanuNodoDeepMidnдизаMOXIExpeСтепPETEИмраЧерк
SeinGenuMITS(195помоOperМихаинÑÑ‚ÑолдКржеÑзык(вкл GullWindJeweomfoÐ*азмKenwRowehappPediBattÐевÑmamm ЛитÐ*YorkЛозоучилDaviÐндрЧиÑÑ‚XVIIFrie60Ñ…9Ð*убшКана ThomÑзыкBirtPostLeonValeВахтUphiLittRespмонаPozo СарбУлиноргаубийЧаплФормМитрBradPanaвмеÑГуреотве Ð*уднКондвозрМаюрLiteСолнExceXVIIКозыFOREлитеавто КолдHDMIHDMIHDMIдетÑвыруDereAstrЛениКареZeppпроф УзорИллюВолкГаврtuchkasTranJewe |
![]() |
|
![]() |