![]()  | 
  ||
| Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ||
  | 
|||
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
||||
		
		
  | 
||||
| 
	
	
		
			
			 __________________________________________________  __________________________________________________  _______ 
		
	
		
		
			CHLEB RYŻOWY-IRL. ANTYCUKRZYCOWY. ♥♥♥♥♥ 7.TEMAT. CHLEB. PRZEPIS WZORCOWY WYPIEKU CHLEBA RYŻOWEGO-IRL (MINI CHLEBKI).   *****SKŁADNIKI: Ryż biały __800g. Gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0 l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody. PRZYPRAWY TO: Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut. UGOTOWANY RYŻ (MASA RAZEM 800 GRAM), WCHŁANIA WTEDY: Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (ryż, przyprawy) dodajemy suchą masę: 150 gram otrąb pszennych i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (przegotowanej). DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. RYŻ, PRZYPRAWY WRAZ Z OTRĘBAMI: I z takiej objętości formujemy chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. Pieczemy w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia. ISTOTNE: Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, wykluczone. Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2. __________________________________________________ __________________________________________________ _______ 
				__________________ 
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	REALIA. http://kobitki.phorum.pl/viewtopic.php?p=5630  | 
| 
		 
			 
			#2  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Mmm...brzmi pysznie! Spróbuję zrobić takie chlebki w domu. Właśnie zajrzałam do szafek i będę musiała w sklepie (http://intermarche.pl/) dokupić parę produktów i do dzieła! 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 | 
| 
		 
			 
			#3  
			
			
			
			
		 
		
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
	
	
		
			
			 Bardzo ciekawy przepis, niestety ja nie mam czasu na pieczenie i gotowanie, ahh taki los mój już. Szczerze powiedziawszy ja to najczęściej zamawiam jedzenie z Hurry Up Shrimp z Krakowa , jest to bardzo wygodne, że nie muszę niczgeo gotować, nie tracę czasu. A poza tym przepadam za krewetkami. 
		
	
		
		
		
		
		
	
		
		
	
	
	 |