![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() U mnie bolesne miesiączki skończyły się po pierwszej ciąży, a wcześniej próbowałam wielu sposobów i nic nie działało.
|
|
|||
|
|||
![]() Tez byłam w gabinecie ginekologa ze względu na nieregularne i bolesne miesiączki. Za to niestety jest odpowiedzialna endometrioza, dobrze że szybko zostałam zdiagnozowana w szpitalu medicover bo mam teraz odpowiednie leczenie.
|
|
||||
|
||||
![]() Ból menstruacyjny to okropna sprawa. Od lat się z tym męczyłam, ale teraz znalazłam dobry sposób, żeby nieco go złagodzić. Niestety, działa to tylko w przypadku kiedy mamy regularne okresy. Najlepiej wyliczyć sobie kiedy przypada nasza następna miesiączka przez specjalny kalkulator, np. https://wylecz.to/kalkulatory/kalkulator-miesiaczkowy/ , a następnie dzień przed spodziewaną miesiączką wykonać specjalny masaż, który nieco nas rozluźni i sprawi, że ból nie będzie aż tak męczący. U mnie taki sposób działa, ale koniecznie dajcie znać czy u was też się sprawdził
![]() |
|
|||
|
|||
![]() U mnie antykoncepcja hormonalna rozwiązała problem, odkąd mam tabletki drovelis to ból praktycznie ustąpił a krwawienia są dużo mniejsze. Jestem zadowolona z tych tabletek, bo są nowoczesne, mają w składzie estetrol, który jest neutralny dla wątroby
|
|
|||
|
|||
![]() a czy podczas tych trudniejszych dni sięgacie częściej po podpaski czy jednak tampony? Ja przyznam, ze wolę to drugie rozwiązanie. Używam tylko Ginger, są wykonane z naturalnej, organicznej bawełny, bez chloru, GMO i innej chemii. Łtawa aplikacja, duża chłonność i bardzo duży komfort podczas noszenia.
![]() |
![]() |
|
![]() |