kobiety.net.pl   
Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

Wróć   Klub > ZDROWIE > Sylwetka
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się FAQ Blogi Galerie Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Stary 22-09-2022, 07:55
witolek witolek is offline
Senior Member

Domyślnie

W odchudzaniu dieta jest zdecydowanie najważniejsza, ale też oczywiście aktywność fizyczna jest bardzo wskazana a wręcz konieczna bym powiedział. Warto też sięgnąć po suplementację sanprobi super formula bo zaparcia bardzo często potrafią towarzyszyć jeśli zmieniamy sposób odżywiania się.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 26-09-2022, 06:05
nowa.kamila nowa.kamila is offline
Senior Member

Domyślnie

Jeśli na poważnie myślisz o diecie to polecam Ci umówić się na konsultację z https://projektzdrowie.info, pierwsza jest bezpłatna. Firma oferuje pomoc również osobom zmagającym się z różnymi chorobami. Każdy jadłospis na diecie przygotowuje wykwalifikowana kadra dostosowując go bezpośrednio pod Ciebie, bez konieczności dodatkowej suplementacji. Ich gabinety dietetyczne zlokalizowane są w całej Polsce, więc możesz zdecydować czy wolisz odbyć wizytę stacjonarnie czy online.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12-10-2022, 13:42
Amela22 Amela22 is offline
Senior Member

Domyślnie

U mnie fajnie sprawdza się catering dietetyczny z Wygodnejdiety. Ich kuchnia od samego początku mi posmakowała, jest różnorodnie, zdrowo, kolorowe i smacznie. Posiłki są dobrze doprawione i odpowiednio zbilansowane wiec nie chodzę głodna.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-10-2022, 09:29
AniaSyp87 AniaSyp87 is offline
Junior Member

Domyślnie

Jest jakiś dobry coaching dietetyczny w Poznaniu? Polecacie kogoś konkretnego?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18-10-2022, 12:13
Oliwkaaa Oliwkaaa is offline
Senior Member

Domyślnie

Ja postawiłam na dietę pudełkową z Wygodnejdiety i jestem z nich zadowolona! Zapewniają mi 5 posiłków dziennie, jedzonko jest smaczne i świeże, różnorodne więc dieta się nie nudzi i znacznie łatwiej na niej wytrwać
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 11-11-2024, 12:52
czyocafe czyocafe is offline
Junior Member

Domyślnie

Zarządzanie dietą przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego jest kluczowe dla złagodzenia objawów i uniknięcia dalszych komplikacji. Istnieje kilka produktów, które mogą negatywnie wpływać na Twój stan zdrowia, zaostrzając objawy choroby. Zrozumienie, które produkty do unikania przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego, może znacząco poprawić jakość Twojego życia.
https://www.dietawzjg.pl/
Pierwszą grupą produktów, które zaleca się unikać, są te bogate w błonnik, zwłaszcza nierozpuszczalny. Warzywa takie jak brokuły, kapusta czy brukselka mogą powodować zaostrzenie objawów. Choć błonnik jest zazwyczaj zdrowym składnikiem diety, w przypadku WRZG, może on przyczyniać się do podrażnienia i bólu.

Kolejną kategorią są owoce z niejadalną skórką oraz te, które są szczególnie twarde i włókniste, jak jabłka czy gruszki. Owoce te mogą być trudne do strawienia, co może powodować dodatkowe obciążenie dla Twojego przewodu pokarmowego.

Produkty wysoko przetworzone, szczególnie te bogate w cukry proste oraz różnego rodzaju fast-foody, są kolejnymi pozycjami na liście produktów niewskazanych. Szybkie węglowodany mogą prowadzić do szybszych i bardziej intensywnych reakcji zapalnych w jelitach.

Ponadto, należy unikać ostrych przypraw, które mogą drażnić jelita, oraz napojów gazowanych i tych zawierających kofeinę, które mogą zwiększać produkcję kwasu żołądkowego i przyczyniać się do dyskomfortu brzusznego.

Prowadzenie dziennika spożycia potraw jest również zalecane. Dzięki niemu możesz lepiej zrozumieć, które produkty nasilają Twoje objawy i tym samym skuteczniej zarządzać swoją dietą przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14-11-2024, 11:40
iza100 iza100 is offline
Senior Member

Domyślnie

Czasami najtrudniejszym wyzwaniem jest znalezienie czasu na gotowanie. Z dietą pudełkową https://bodychief.pl/dieta-pudelkowa/plewiska nie musisz się o to martwić. Codziennie dostajesz pyszne, zdrowe posiłki, które są dostosowane do Twoich preferencji. Idealne dla osób zapracowanych i dbających o zdrowie!
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 04-12-2024, 10:22
nowa.kamila nowa.kamila is offline
Senior Member

Domyślnie

W kwestii diety i właściwego odżywiania warto jest zajrzeć na stronę https://moderncavegirl.pl/
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17-01-2025, 09:42
Melania7's Avatar
Melania7 Melania7 is offline
Senior Member

Domyślnie

Wspaniałe rzeczy wy tutaj dajecie. One są naprawdę wręcz świetne. Jak dla mnie to jest naprawdę opcja wręcz doskonała. Tak ja to ja widzę obecnie.
Stary 27-01-2025, 10:52
dertom122 dertom122 is offline
Senior Member

Domyślnie

Sama zastanawiam się nad tym by postawić na eco catering warszawa . Słyszałam, że posiłki są bardzo wartościowe
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady pisania postów