![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
||||
|
||||
![]() Jak w temacie, szukam dobrych środków bez recepty, które pomogą w walce z trądzikiem różowatym.
Co Wam pomogło? Jakie kosmetyki polecicie?
Czasami się zastanawiam, czy przypadkiem coś jest ze mną nie tak. Być może za dużo czasu spędzam w towarzystwie moich bohaterów literackich i, co za tym idzie, moje ideały i oczekiwania są zdecydowanie zbyt wysokie. |
|
||||
|
||||
![]() Płyn na skórę do oczyszczania od Acnerose - jest to seria do trądziku różowatego, dodatkowo krem na dzień i na noc od Acnerose serum z wit C z basic lab. Bardzo dużo pomógł olej konopny.
Iwostin seria fioletowa jakoś nie przypasowała mojej skórze. Teraz tak ładnie mam wszystko wyciszone, że od roku mam produkty z kwasami w pielęgnacji, dlatego myślę, że warto zacząć tymi produktami Ja przy swoich początkach walki odstawiłam waciki na dobre, płyn micelarny, różne kosmetyki dla skór tradzikowych. |
|
||||
|
||||
![]() Unikamy:
Skoków temperatur i skrajnych temperatur - mróz i gorąc, wiatru, gorącego i ostrego jedzenia, alkoholu W kosmetykach unikamy: Mydeł, SLES, SLS jako główne substancje myjące Alkoholu denat. i etylowego wysoko w składzie Nadmiernego wysuszania, niektórych kwasów Unikalabym nadmiernej okluzji Obowiązkowo krem z filtrem SPF, produkty do mycia na bazie delikatnych detergentów, mycie twarzy wodą o temperaturze zbliżonej do ciała Szukamy wszelkich „wzmacniaczy” naczynek Witamina C, K, rutozyd, wyciąg z kasztanowca Fajnie może działać kwas azelainowy np. w kremie skinoren Polecam zerknąć na krem Acnerose: https://acnerose.pl/produkt/krem-na-dzien/ Skutecznie łagodzi rumień Pomocna może być doustna suplementacja witaminy C w połączeniu z rutyną - rutinacea, rutinoscorbin |
![]() |
|
![]() |