Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub |
|
|
|||
|
|||
Jednym z moich ulubionych napojów jest kawa. Potrafię wypić nawet kilka dziennie ponieważ bardzo lubię sam smak kawy. Znalazłem ostatnio w sklepie kawy organiczne i ciekawi mnie czy będzie duża różnica pomiędzy taką a produkowaną w normalny sposób.
|
|
|||
|
|||
|
|
|||
|
|||
pamiętajcie przede wszystkim o nawadnianiu zwłaszcza w takie upały. Organizm czasami się nie prosi o wode, myślimy w tedy,ze nam sie pić nie chce, a to wcale nieprawda.Zawsze warto miec przy sobie jakaś butelkę wody, i do tego orsalit, który zawsze wsypuję sobie do szklanki i zalewam wodą, orsalit bardzo dba o gospodarke wodno-elektrolitową, wiec nie ma ryzyka odwodnienia, no i samopoczucie lepsze
|
|
|||
|
|||
kawke jestem kawoszem totalnym
|
|
|||
|
|||
Ja teraz przerzuciłam się na picie dużej ilości wody. W pracy też postanowiłam zamówić kilkanaście butelek dla moich pracowników i zdecydowałam się na producenta wody mineralnej z tej strony https://wodadlafirmy.pl/. Jeśli ktoś byłby zainteresowany taką ofertą firmy, to polecam sprawdzić tę stronę.
|
|
|||
|
|||
Przez wiele lat byłam uzależniona od coli, ale na szczęście stopniowo udało mi się z niej zrezygnować. Na co dzień staram się pić głównie wodę mineralną, lekko gazowaną i czasem soki owocowe, te tzw. "jednodniowe". No i raz na jakiś czas sobie piję yerbę, bardzo mi smakuje i działa na mnie lepiej niż kawa, po której zawsze jestem roztrzęsiona
|
|
|||
|
|||
Ja się przyzwyczaiłam do picia wody, głównie warszawskiej kranówki bo to bardziej ekologiczne niż kupowanie wody w butelkach a poza tym woda z wodociągów jest całkiem dobra
|
|
|||
|
|||
Alkoholu nie piję w ogóle. Na co dzień kawa (2 razy dziennie), zielona herbata, woda gazowana, soki owocowe tarczyna, czasami kakao albo gorąca czekolada. Na pewno wychodzi tego z 1,5 litra dziennie. A tak powinno być.
|
|
|||
|
|||
Ja uwielbiam kawę ale czasem muszę wypić jakąś herbatkę zieloną najczęściej. Na stronie woda różana spożywcza macie wiele fajnych artykułów spożywczych. Jest to hurtownia więc można zakupić artykuły takie jak w sklepie ale taniej. Zobaczcie sami. Polecam.
|
|
|||
|
|||
Najbardziej lubię wino aromatyzowane korzennymi dodatkami- czyli wermut Pierwszy raz przeczytałam o tym napoju na https://www.zlotesklepy.pl/blog/post/wermut,197 i wiedziałam, że po prostu muszę go spróbować No i zakochałam się od pierwszego łyka! To zdecydowanie mój ulubiony alkoholowy napój.
|