kobiety.net.pl   
Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

Wróć   Klub > STYL > Ogólny
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się FAQ Blogi Galerie Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
Stary Dzisiaj, 13:29
CichyWojownik's Avatar
CichyWojownik CichyWojownik is offline
Member

Domyślnie Gdzie kupić tani VPS pod projekt

Hej, szukam jakiegoś sensownego serwera VPS, bo mój obecny hosting współdzielony już nie wyrabia. Mam projekt, który wymaga instalacji niestandardowego oprogramowania i potrzebuję dostępu do roota. Zależy mi na pełnej wirtualizacji KVM, żeby zasoby były gwarantowane. Nie chcę płacić miliony monet, bo to projekt hobbystyczny z kolegami. Co polecacie, co nie padnie po tygodniu?
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 13:42
Ryngorian's Avatar
Ryngorian Ryngorian is offline
Member

Domyślnie

Przesiadka na VPS to dobry ruch, jeśli potrzebujesz swobody w konfiguracji i instalacji softu. Przy wirtualizacji KVM masz pewność, że RAM i procesor są przypisane tylko dla Ciebie, a nie dzielone z sąsiadem. To daje dużo większą stabilność działania aplikacji, nawet przy większym obciążeniu. Ważne jest też, gdzie te serwery fizycznie stoją, bo to wpływa na pingi i szybkość dostępu. Zobacz sobie ofertę ProHoster, bo mają VPS-y zaczynające się od śmiesznych kwot rzędu 2.6 dolara. Co ciekawe, dają nielimitowany ruch, więc możesz przesyłać dane bez stresu, że przyjdzie faktura za nadużycie. Masz tam pełny dostęp do roota, więc zainstalujesz co tylko dusza zapragnie, od serwera gier po własną chmurę. Panel zarządzania jest prosty, więc restart czy reinstalacja systemu to kwestia kilku kliknięć. Przy takich cenach trudno znaleźć coś lepszego z gwarantowanymi zasobami. Warto też wspomnieć, że akceptują różne metody płatności, co czasem ułatwia życie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 13:53
CichyWojownik's Avatar
CichyWojownik CichyWojownik is offline
Member

Domyślnie

O, o to mi właśnie chodziło, pełna kontrola bez wydawania majątku. Ten nielimitowany ruch to dla nas kluczowa sprawa przy wymianie plików. Dobrze wiedzieć, że panel jest prosty, bo nie jestem jakimś super administratorem Linuxa. Biorę się za testowanie.
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady pisania postów