Strona g³ówna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Zwi±zki ¯ycie Klub |
|
|
Zarejestruj siê | FAQ | Blogi | Galerie | U¿ytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
|
Narzêdzia w±tku | Przeszukaj ten w±tek | Wygl±d |
|
|||
|
|||
Zjedz marchewkê (to mój sprawdzony sposób,marchew zawiera w sb naturalne cukry)albo pow±chaj cynamon.Co do drugiego to na pocz±tku nie wierzy³am w to dopóki siê nie przekona³am,rzeczywi¶cie przeszla mi po nim ochota na czekolade ^^
|
|
|||
|
|||
Wszystkie s³odycze s± kaloryczne ale przecie¿ od czasu do czasu mo¿na sobie pozwoliæ na jakie¶ s³odko¶ci. Ja ostatnio pozwoli³am sobie na co¶ na prawdê bardzo dobrego http://tort24.pl/marchewkowa-sztuka/ Co o tym s±dzicie ? Wygl±da na prawdê smacznie
|
|
|||
|
|||
Nie ma ma³okalorycznych batoników czy czekoladek. Pozostaj± owoce i mleko, albo herbata z miodem. Pamiêtaj te¿, ¿e kostka gorzkiej czekolady raz dziennie jeszcze nikomu nie zaszkodzi³a. Chodzi o to, ¿eby nie je¶æ tego du¿o. Batonik raz na jaki¶ czas.
|
|
|||
|
|||
Jak nie jesz czêsto s³odyczy to od siebie mogê Ci poleciæ ptasie mleczko z wedla. Jest syte i czuæ czekoladê, wiêc nie trzeba du¿o je¶æ, ¿eby siê zaspokoiæ I przynajmniej wiesz za co p³acisz, bo nie jest to ¿aden wyrób czekoladopodobny.
|
|
|||
|
|||
Wszyscy lubi± czekoladê! Ja te¿ j± lubiê, ale staram siê nie je¶æ tej mlecznej, pe³nej cukru i chemii. Kupuje tak± z wysok± zawarto¶ci± kakao, najlepiej robion± z surowych ziaren kakaowca. Taka czekolada ma mniej kalorii - a co najwa¿niejsze - ma du¿o sk³adników od¿ywczych tj. magnez, potas, cynk. Ja zazwyczaj jem tak± z dodatkami suszonych owoców i orzechów. Polecam Ci np. takie czekolady:http://surovital.pl/pl/c/Czekolada/63
|
|
|||
|
|||
Te¿ wydaje mi siê, ¿e zaliczanie owoców do s³odyczy to ¶ciema i oszukiwanie samego siebie Na pewno w temacie lodów mo¿na zasugerowaæ, ¿e je¿eli ju¿ co¶ musisz je¶æ, to bardziej sorbety ni¿ normalne lody - tylko trzeba czytaæ sk³ad, ¿eby siê nie okaza³o, ¿e wiêcej cukru ni¿ czegokolwiek innego.
|
|
|||
|
|||
Dziwne podej¶cie... Owoce s± s³odkie, wiêc to s³odycz .
|
|
||||
|
||||
Ja te¿ jestem ³akomczuchem jednak teraz zaczê³am odwiedzaæ sklep ze zdrow± ¿ywno¶ci± u mnie w mie¶cie i naprawdê te¿ najpierw mi siê wydawa³o, ¿e s± tam ohydne s³odycze i nie dam rady ale jednak pomyli³am siê ;-). Mo¿na kupiæ smaczne batony i s³odycze z b³onnikiem i dos³adzane ale zdrowymi dodatkami.
|
|
|||
|
|||
Ma³o kaloryczne i zdrowe s³odycze mo¿na sobie zrobiæ samemu. W sieci jest mnóstwo przepisów na takie ciasteczka, ciasta czy muffinki.
|
|
|||
|
|||
W restauracji Mekong w Krakowie mo¿na dostaæ owoce w cie¶cie z polew± czekoladow±. My¶lê ¿e taki deser nie zawiera du¿o kalorii. A mi najlepiej smakuje w tym wydaniu banan.
|