![]() |
![]() |
|
Strona główna Dom Kariera Rodzina Styl Zdrowie Związki Życie Klub | ![]() |
|
|
Zarejestruj się | FAQ | Blogi | Galerie | Użytkownicy | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze Posty | Oznacz Fora Jako Przeczytane |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|||
|
|||
![]() Moim zdaniem, powinnaś wybrać się do specjalisty. Nie trzymanie moczu się leczy i to skutecznie. Lekarz urolog na pewno zleci usg pęcherza moczowego, żeby sprawdzić czy nie jest to coś poważnego. Nie czekaj z wizytą, warto się wybrać jak najszybciej, by mieć pewność, że wszystko jest w porządku i wystarczą jakieś leki.
|
|
|||
|
|||
![]() Słyszałam o takich problemach, szczególnie po ciąży, ale od tego są fizjoterapeuci urologiczni i lekarze, żeby pomagać w takich sytuacjach. Ja nie wyobrażam sobie zrezygnowania ze sportu, ostatnio kupiłam sprzęt do ćwiczeń w domu, żebym mogła ćwiczyć wtedy kiedy ja chcę, a nie wtedy kiedy mogę wyjść na siłownie.
|
|
|||
|
|||
![]() Czy sport będzie tutaj wskazany to ja mam pewne wątpliwości. Znajoma w przypadku nietrzymania moczu leczyła w szpitalu mazovia. Przeszła tam rehabilitację mięśni kegla, po której znacznie lepiej się czuje no i w końcu normalnie funkcjonuje.
|
|
|||
|
|||
![]() Powodów tej dolegliwości może być naprawdę mnóstwo więc moim zdaniem nie ma co czekać tylko trzeba umawiać się na wizytę do urologa. Sama kiedyś miałam takie problemy i lekarz https://cmp.med.pl/zakres-uslug/kons...skie/urologia/ okazał się dla mnie bardzo pomocny takze każda osoba, która ma problem i jest z okolic powinna tam zajrzeć. Mam nadzieję, że pomogłam komuś tym wpisem.
|
|
|||
|
|||
![]() Niestety problem z nietrzymaniem moczu może być dość uciążliwy. Są jednak sposoby, by zaradzić tej dolegliwości. Zerknijcie na kurs z ćwiczeń mięśni dna miednicy https://www.beckenboden.com/pl/weiterbildung/ . Dzięki takim regularnym ćwiczeniom można skutecznie zapobiegać nietrzymaniu moczu. Szkolenie prowadzone jest przez bardzo doświadczonych trenerów, dzięki czemu dowiecie się jak prawidłowo wykonywać ćwiczenia i w jaki sposób trening pomaga w walce z tą wstydliwą przypadlością.
|
|
|||
|
|||
![]() bardzo ciekawy temat! świetne wskazówki, tego szukałam. Dzięki!
![]() ![]() ________________ esperal Katowice |
|
|||
|
|||
![]() W ciąży a także po niej mogą się też pojawić problemy z nietrzymaniem moczu. Warto więc wiedzieć, że w aptekach sieci DOZ można stacjonarnie zakupić najróżniejsze wkładki oraz pieluchomajtki.
|
|
|||
|
|||
![]() W DOZie są fajne wkładki, cienkie, nie odznaczają się a dobrze chłonął.
|
![]() |
|
![]() |