kobiety.net.pl   
Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  


Wróć   Klub > DOM > Kuchnia
Nazwa użytkownika
Hasło
Zarejestruj się FAQ Blogi Galerie Użytkownicy Kalendarz Szukaj Dzisiejsze Posty Oznacz Fora Jako Przeczytane

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek Wygląd
  #51  
Stary 13-07-2015, 16:36
goska96 goska96 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jul 2015
Posty: 18
Domyślnie

Aż zgłodniałam...
Odpowiedź z Cytowaniem
  #52  
Stary 13-07-2015, 18:01
jojka86 jojka86 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 6
Domyślnie

Bakłażany faszerowane mięsem z sosem czosnkowo-ziołowym
bakłażan - 2 średnie sztuki
- mięso mielone - 500g
- cebula - 2 średnie sztuki
- papryka świeża - 1 szt.
- czosnek - 4 ząbki
- natka pietruszki - ½ pęczka
- pomidor - 2 szt.
- sól, pieprz do smaku
- ser żółty - 200g
Bakłażany umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środki. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojoną w kostkę paprykę, wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, posiekaną natkę oraz sól i pieprz do smaku. Dołożyć także ok. 100g sera żółtego pokrojonego w kostkę, wszystko dokładnie wymieszać i napełnić bakłażany. Na mięso położyć pokrojonego
w cząstki pomidora i posypać pozostałym serem startym na tarce. Tak przygotowane bakłażany położyć na natłuszczoną blaszkę i upiec w temp. 180st.C przez ok. 45 - 50 minut.
Podawać z sosem czosnkowo-ziołowym
Odpowiedź z Cytowaniem
  #53  
Stary 14-07-2015, 14:50
tekla55 tekla55 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 6
Domyślnie

można też zrobić takie szybkie chili con carne z mielonego mięsa ,fasoli czerwonej z puszki ,kukurydzy z puszki ,papryki ,pomidorów (pestki i wodę ze środka wywalasz ) cebula i mnóstwo czerwonej słodkie i odrobina ostrej papryki
do tego ryż na sypko -ja robię tak ,podsmażam odrobinę cebulki poszatkowanej ,ząbek czosnku i szczypta imbiru (ja daje suszony ) pote wsypuję ryż, mieszam aby ryż nabrał tłuszczu i się zeszklił i zalewam wodą jeden centymetr ponad ryż i co jakiś czas mieszam ,w razie czego dolewam odrobine wody ,potem wyłączam palnik i zostawiam ryż pod przykrywką aż "dojdzie "na jakies 10 minut dosłownie usmiech.gif potem tylko widelcem rozbijam ziarna i wsio ,na prawdę dobre i aromatyczne to jest
Takie ryż możesz przygotować dzień wcześniej wieczorem i włożyć go do miseczek ,ugnieść a na drugie dzień tylko wywrócisz miskę do "góry nogami "i masz ryż uformowany i gotowy do jedzenia ,ewentualnie jak nie lubisz zimnego ryżu to możesz podgrzać w piekarniku ,tylko musi być przykryty bo wyschnie z wierzchu
Odpowiedź z Cytowaniem
  #54  
Stary 14-07-2015, 15:24
bonzaj bonzaj is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 5
Domyślnie

MAKARON ZE SZPINAKIEM !
Przepyszny makaron ze szpinakiem jest chyba naszybszym obiadem na swiecie oczko.gif
SKŁADNIKI :
worek rozdrobnionego szpinaku mrozonego ,
makaron muszelki ,
smietana 30% ,
czosnek ,

Sposob przygotowania :
Ugotowac makaron , zostawic go by odmókł w durszlaku .
Na rozgrzany olej wrzucic rozdrobnione 6 zabkow czosnku . Gdy czosnek nabierze koloru dodac pol woreczka szpinaku . Smarzyc na wolnym ogniu , doprawic do smaku . dodac troszke wiecej niz pol szklanki smietanki , dokladnie wymieszac , dodac ugotowany makaron znów dokladnie wymieszac i gotowe oczko.gif pol woreczka szpinaku i caly worek makaronu spokojnie starcza na posilek dla 4 osob usmiech.gif
SMACZNEGO usmiech.gif
Odpowiedź z Cytowaniem
  #55  
Stary 15-07-2015, 12:45
asiaa123 asiaa123 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: May 2015
Posty: 7
Domyślnie

Naleśniki jak tosty
Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy naleśnik, smarujemy bardzo cienko rozmąconym jajkiem i sosem pomidorowym, kładziemy odpowiednią ilość plasterków szynki, salami, pomidora i oliwek. Ponownie smarujemy sosem, oprószamy przyprawą włoską, przykrywamy naleśnikiem i znów cieniutko smarujemy jajkiem.

Podgrzewamy kilka minut na niedużym ogniu (naleśnik powinien się dusić, żeby ser w środku ładnie się stopił), odwracamy i dosmażamy. Tak samo przygotowujemy resztę naleśników. Przed podaniem kroimy jak pizze i posypujemy posiekaną bazylią.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #56  
Stary 16-07-2015, 15:24
Gretkia Gretkia is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jun 2015
Posty: 5
Domyślnie

Ale super przepisy mi się bardzo podobają i lubię te przepisy. Dobrze mieć konto na tym forum bo dobrze akurat mieć to konto z tego powodu, że wszystko tu jest w jednym miejscu. Nie trzeba dużo szukać i na pewno jest to tutaj w jak najlepszej książce kucharskiej. Polecam te przepisy każdemu :P
Odpowiedź z Cytowaniem
  #57  
Stary 16-07-2015, 22:53
aneteczka2 aneteczka2 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jun 2015
Posty: 5
Domyślnie

zapiekanka mięsno ziemniaczana

Składniki
ilość porcji: 8
1 kg młodych ziemniaków
3 cukinie
1 łyżeczka soli
1 łyżka oleju
1 cebula
500 g mielonego mięsa wołowego
4 pomidory
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
1 łyżka bazylii
sól i pieprz do smaku
200 g sera żółtego, startego
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 40min. › Gotowanie: 1godz.5min. › Gotowe w: 1godz.45min.
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować na półtwardo. Przestudzić, obrać i pokroić w plasterki.
Cukinie umyć i pokroić w plastry. Oprószyć solą i odstawić na kilka minut. Następnie osuszyć z soku.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Lekko natłuścić naczynie żaroodporne.
Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać mięso i zrumienić.
Pomidory sparzyć i drobno pokroić. Dodać do mięsa i smażyć przez kilka minut. Na końcu dodać przecier pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Na dno naczynia wyłożyć warstwę ziemniaków, oprószyć solą i pieprzem, posypać 1/4 sera. No to ułożyć warstwę cukinii, posypać bazylią i 1/4 sera. Rozprowadzić połowę sosu mięsnego. Przykryć kolejną warstwą ziemniaków, posypać serem. Następnie ułożyć cukinię, na niej sos mięsny i resztę sera.
Piec przez około 50 minut.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #58  
Stary 17-07-2015, 10:56
stachs stachs is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jun 2015
Posty: 7
Domyślnie

Golonka z warzywami - do litra przegotowanej zimnej wody wsypać 2 łyżki soli, wrzucić listek, ziele angielskie i pokrojony czosnek. Golonkę włożyć na 24 godz. do solanki, po czym wyjąć, osuszyć. Skórkę naciąć spiralnie.

Warzywa umyć i oczyścić. Seler, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Por pokroić w talarki, pomidor i cebule w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, zrumienić mocno golonkę. Przełożyć do brytfanny, dodać warzywa i podlać odrobiną wody. Piec pod przykryciem ok. 1 i 1/2 godziny w temp. 200 st. C.

Co pewien czas golonkę odwrócić i podlać piwem.

Kapustę obgotować, odcedzić. Do garnka włożyć kilka łyżek sosu z pieczenia wraz z warzywami. Udusić na tym kapustę do miękkości, podlewając wodą. Zagęścić mąką rozrobioną z wodą. Podawać do golonki.
Odpowiedź z Cytowaniem
  #59  
Stary 17-07-2015, 14:50
krzeselko1234 krzeselko1234 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jun 2015
Posty: 6
Domyślnie

Takiego przepisu to ja nie znałam. Ale tak widzę, że jest bardzo dobry i przepis na prawdę mi się podoba. Więcej by się przydało takich to osób co w taki sposób polecają różnego rodzaju rzeczy. Nie wiem skąd bierzecie dziewczyny pomysły na te przepisy. Zastanawia mnie to bardzo hihi
Odpowiedź z Cytowaniem
  #60  
Stary 18-07-2015, 13:27
olga2015 olga2015 is offline
Junior Member
 
Zarejestrowany: Jun 2015
Posty: 4
Domyślnie

Parówki w cieście - szybko i prosto:-)

1 opakowanie ciasta francuskiego
4 parówki
8 plasterków żółtego sera
keczup
1 . Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć ma 8 podobnej wielkości kwadratów.
2 . Parówki obrać z folii i przekroić wzdłuż na pół . Posmarować keczupem . Z plasterków sera delikatnie zdjąć folię . Każdą połówkę parówki zawinąć w plasterek sera , a następnie w ciasto francuskie , formując ruloniki . Brzeg ciasta starannie połączyć .
3 . Parówki w cieście ułożyć w dużych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia . Wstawić do rozgrzanego piekarnika . Piec 25 minut w temperaturze 190 stopni C . Parówki podawać na ciepło z dowolnym sosem .
Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz


Narzędzia wątku Przeszukaj ten wątek
Przeszukaj ten wątek:

Zaawansowane wyszukiwanie
Wygląd

Zasady pisania postów
Nie Możesz: tworzenie nowych wątków
Nie Możesz: odpowiadanie na posty
Nie Możesz: wysłanie załączników
Nie Możesz: edytowanie swoich postów

vB code jest Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.
Skocz do forum


Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 22:10.


Powered by: vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.